Palvelut

ElektroAhjo on erikoistunut nopeaan prototyyppi- ja arviointipalveluun. Arvioimme tuoteideasi ja rakennamme tarpeidesi mukaisen fyysisen mallin, josta on apua tuotantoversion luomisessa tai päätöksenteossa. Prototyypin avulla voit testata ja kehittää ideaasi ennen kallista ja pitkäjänteistä tuotantoversion suunnittelua, sarjatuotannon aloittamista ja vaatimuksenmukaisuustestejä.

Rauta pitää takoa kuumana ja ideoiden testauksen tulee olla ketterää. Toteutamme kaikki tärkeät työvaiheet yrityksen sisäisesti, minkä ansiosta voimme tarjota yksilöllisen, nopean ja kustannustehokkaan ratkaisun. Takaamme tuloksia viikoissa useiden kuukausien sijaan!

Kun haluat tehdä tilauksen tai kysyä lisätietoja palveluistamme, ota meihin yhteyttä sähköpostilla tai sivujemme yhteydenottolomakkeen avulla.

Alla on yleiskuva palveluistamme:

Elektroniikka

Piirisuunnittelu

Sulautettu ohjelmisto

Piirilevysuunnittelu ja -valmistus

Kasaus ja testaus

Mekaniikka

Suunnittelu ja mallinnus

3D-tulostus

Koneistus

Pintakäsittely

Elektroninen prototyyppi

Tekninen demonstraattori

Kehitysalusta

Mekaaninen malli

Mallikappale

Skaalamalli

Konseptisuunnittelu

Onko sinulla idea, muttet ole varma miten sen saisi toimimaan? Tai ehkä haluaisit teknisen toteutuksen konseptillesi? Konseptisuunnittelulla ideasta tehdään selkeä tekninen kuvaus joka arvioidaan ja jota käytetään apuna seuraavissa suunnitteluvaiheissa.

Olemme kehittäneet standardoidun moduuliratkaisun, joka mahdollistaa erittäin nopean prototyyppikehityksen. Käytännössä prototyyppimme voivat olla kolmenlaisia:

  • Taso 1 käyttää yksinomaan valmiita moduuleja ja sopii hyvin demonstraatiokäytöön.

  • Taso 2 yhdistelee valmiita moduuleja ja kustomoitua elektroniikkaa.

  • Taso 3 on kokonaan kustomoitu ja soveltuu erityisesti tuotantoprototyypeille.

Elektroniikkasuunnittelu

Piirisuunnittelu

Käytämme mahdollisuuksien mukaan valmiita moduulejamme taataksemme nopean palvelun. Lisäksi suunnittelemme tarvittavan elektroniikan, piirrämme kytkentäkaavion sekä valitsemme tarvittavat moduulit ja komponentit. Esimerkiksi RF-piirit ja tehonlähteet voidaan myös simuloida paremman lopputuloksen takaamiseksi.

Sulautettu ohjelmisto

Käytämme projekteissamme 8- ja 32-bittisiä mikrokontrollereita ja omaa sulautettua C-kirjastoamme. Korkeamman tason järjestelmät toteutetaan yhteistyökumppaniemme kanssa. Kehitysohjelmistolla demonstroidaan toiminnallisuutta protoyppitasolla.

Piirilevysuunnittelu ja valmistus

Suunnittelemme piirilevyt piirikaavion pohjalta tarvittaessa. Pajallamme pystytään valmistamaan prototyyppipiirilevyjä, joille ladotaan komponentit.

Tarjoamme edelleen protolevyjä myös harrastelijoille. Levyjä on saatavilla seuraavin ominaisuuksin

  • Materiaalit: FR4 0.2, 0.5 and 1.5mm, Alumiini 1mm.

  • Koko: maksimi 200x300mm, kaarevat muodot mahdollisia.

  • Tarkkuus: minimi vedon leveys 0.1mm, minimi eristeväli 0.08mm.

  • Kuparointi: 35μm:stä 105μm:iin, yksi- tai kaksipuoleisena.

  • Juotteenestopinnoite: Vihreä JEP yksi- tai kaksipuoleisena.

  • Pintakäsittely: Kemiallinen tinaus tai juoksutelakkaus.

  • Levytiedosto: Vapaa. Gerberit, useimmat piirilevyohjelmat ja jopa kuvatiedostot oikein skaalattuna kelpaavat.

Olemme myös restauroineet vanhoja / palaneita piirikortteja harrastajille ja varaosiksi.

Kasaus ja testaus

Piirikortit kasataan, sähköistetään ja testataan. Moduulit yhdistetään toisiinsa ja elektroniikka kokonaisuutena on valmis käytettäväksi ohjelmistokehityksessä tai yhdistettäväksi mekaniikkaan.

Elektroninen prototyyppi

Tekninen demonstraattori

Toiminnallisuuden demonstrointiin ja kehitykseen tarkoitettu koteloimaton elektroniikkalaite.

Kehitysalusta

Koteloimaton elektroniikkalaite helpotetulla liitettävyydellä ohjelmistokehityksen tarpeisiin.

Mekaniikka

Suunnittelu ja mallinnus

Pääsemme nopeaan aikatauluun valmiilla mekaanisilla moduleillamme, joita voidaan muokata käyttötarkoituksen mukaan.

Erikoistapauksissa mekaniikkasuunnittelu perustuu tekniseen kuvaukseen ja elektroniikan asettamiin vaatimuksiin. Teemme luonnosten pohjalta CAD-mallin, jota käytämme tuotannossa.

3D-tulostus

Tulostimella voidaan tulostaa koteloita, mekaanisia osia ja jopa optisia komponentteja. Materiaaliksi kelpaavat useimmat muovit, kuten ABS, PLA, Nylon, Flexi ja useat kirkkaat optiset materiaalit. Tulostustarkkuus yltää 0.2mm:iin ja tulostettavan kappaleen maksimikoko on 220x140x150mm.

Koneistus

3D-tulostuksen vaihtoehtona ovat muokattavat moduulikotelomme ja teolliset valmiskotelot, joihin koneistetaan tarvittavat aukot ja urat elektroniikkaa varten. Poraus, jyrsintä ja sahaus onnistuu useimmille muoveille, puulle ja ei-rautametalleille kuten alumiinille ja messingille. 3D-tulostettujakin osia voitaan parannella esimerkiksi jyrsimällä kierteet pulteille tai metalliupotuksilla.

Pintakäsittely

Ammattimaisen jäljen takaa kunnollinen pintakäsittely. Valmis mekaniikka voidaan pintakäsitellä karhentamalla, maalaamalla ja kiilottamalla.

Mekaaninen malli

Mallikappale

Lopputuloksena on mekaaninen malli sellaisenaan tai mekaanisen toiminnallisuuden (esim painikkeet) kera. Mekaanista pikamallia käytetään tyypillisesti käytettävyyden testaamiseen esimerkiksi painikkeiden sijainnin ja koon suhteen.

Skaalamalli

Lopputuotteen havainnollistamiseen tai promoamiseen tarkoitettu suurennettu  / pienennetty malli.

Tuotantoprototyyppi

Täysin toiminnallinen, mekaanisesti yhdennäköinen ja viimeistelty prototyyppi. Käytetään tuotteen arviointiin ennen varsinaista tuotantoa, jolloin mahdolliset muutokset voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti ja lopullinen tuotanto on mahdollisen suoraviivaista.

Promootiomalli

Viimeistelty ja aidonnäköinen prototyyppi promoamiseen, messuille ja rahoituskampanjoihin.

Jatkokehitys

Prototyypin tarkoituksena on lopulta arvioida idean kannattavuus tuotteena ja valmistella tuotteesta varsinainen tuotantoversio. Prototyyppimme antaa tähän hyvät valmiudet ja tuotantoversion suunnittelu on mahdollisimman suoraviivaista ja kustannustehokasta.